Cyprus Recruiter - Cyprus' Leading Recruitment Site
English (United Kingdom) Ελληνικά (Ελλάδα)
 Follow us on:
If you are a recruiter please press here
Cyprus Public Transport
Skip Navigation LinksCyprus Recruiter - Career Kit
Home  |  Jobs  |  Job Seekers  |  Recruiters  |  Maritime  |  CV Services  |  News  |  Career Tools  |  Contact Us    
    

   Keywords (Ex: Hotel Manager)      Job Sector        
Location         Job Type      Tools     
My Saved Jobs List  

Cyprus Recruiter - Career Tools


Career Tools

Quick Links

» Search for a job in Cyprus
» Register your CV and profile
» Find employees in Cyprus


Cyprus Related Links

» Cyprus Trader - Classifieds
» Cyprus Directory
» iBiz Cyprus
» Cyprus Public Transport

Σε οριακό σημείο η Κύπρος για την ανεργία, λέει ο Αβέρωφ Νεοφύτου


Σε οριακό σημείο η Κύπρος για την ανεργία, λέει ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Ευρωζώνης και οι επιπτώσεις τους στο χρηματοοικονομικό τομέα και της Κύπρου σε συνάρτηση με τα στοιχεία που ανακοίνωσε προχθές η Eurostat για την ανεργία το Σεπτέμβριο, που στην Κύπρο ανέρχεται στο 7,8%, «φέρνουν τη χώρα μας σε οριακό σημείο για την ανεργία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αφού παραθέτει τα στοιχεία της Eurostat, υποδεικνύοντας ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους η ανεργία στην Κύπρο σημείωσε σημαντικότατη αύξηση της τάξης του 30% (από 6% τον Σεπτέμβριο του 2010 σε 7,8% τον Σεπτέμβριο του 2011), την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη αύξηση στην υπόλοιπη Ευρώπη των 27 ήταν της τάξης του 1% (από 9,6% τον Σεπτέμβριο του 2010 σε 9,7% τον Σεπτέμβριο του 2011) και στην Ευρωζώνη 1% (από 10,1% τον Σεπτέμβριο του 2010 σε 10,2% τον Σεπτέμβριο του 2011), ο κ. Νεοφύτου αναφέρει πως «τα εφιαλτικά σενάρια των τεχνοκρατών του Υπουργείου Οικονομικών που ομιλούσαν για ανεργία της τάξης του 8% έχουν γίνει πραγματικότητα από το Σεπτέμβριο και πριν μας έρθει ο χειμώνας».

Προσθέτει πως η Κύπρος από την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ενωση στην ανεργία, τώρα βρίσκεται στην ενδέκατη θέση, με προοπτική να χειροτερεύσει περεταίρω.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει ως το πλέον ανησυχητικό το ότι είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία αφορούν το μήνα Σεπτέμβριο πριν τις πρόσφατες εξελίξεις με το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και τις δυσμενείς επιπτώσεις στο χρηματοοικονομικό τομέα και της Κύπρου, αναφέροντας παράλληλα ότι ήδη η απόφαση για αύξηση των κυρίων βασικών ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών από το 8% στο 9% μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και η ανάγκη για εξεύρεση 3,6 δις ευρώ για ανακεφαλαίωση των κυπριακών τραπεζών, αναμένεται πως θα κλείσει τη στρόφιγγα του δανεισμού με δυσμενείς συνέπειες στη χρηματοδότηση και στις επενδύσεις.

Δηλώνει ακολούθως πως «όταν κάποιοι προειδοποιούσαν για τα χειρότερα που έρχονται, οι κυβερνώντες μας αποκαλούσαν κινδυνολόγους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για το αλώβητο της κυπριακής οικονομίας».

«Τώρα που η πυρίτιδα της ανεργίας και της οικονομίας γενικότερα οδεύει προς ανάφλεξη, ευελπιστούμε πως θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα λάβουν μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης, παρόλο ότι ήδη είναι πολύ αργά», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, αυτό που αναμένει ο ΔΗΣΥ από την Κυβέρνηση είναι η εξαγγελία μέτρων και κινήτρων ώστε να αντιστραφεί το δυσμενές επιχειρηματικό κλίμα και να πεισθεί ο ιδιωτικός τομέας να επενδύσει καθώς «μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να ανοίξουμε νέες θέσεις εργασίας και να απορροφήσουμε τους άνεργους», δηλώνοντας πως βασική προϋπόθεση όμως για να γίνει αυτό είναι να μπουν τα δημόσια οικονομικά σε τάξη και να τεθεί η χώρα σε μια πορεία εξυγίανσης.

«Δυστυχώς, όμως, το περιβόητο Β’ πακέτο μέτρων για την οικονομία, το οποίο ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να καταθέσει στην Βουλή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έχει χαθεί ενδεχομένως στο δρόμο προς τον λόφο του Προεδρικού», καταλήγει.

Πηγή: Sigmalive


  

HOT Jobs
HOT Jobs! Do you have a hot vacancy that you would like to promote? Advertise your job vacancy here and reach quality candidates with no effort.
Contact us for more details.

Advertisements
Transport For Cyprus - Coach and Minibus Hire
Cyprus Recruiter - Banner Advertisements

Cyprus Public Transport


     

Copyright © 2021 Cyprus Recruiter® All Rights Reserved

Jobs in Cyprus | Jobseeker Services | Recruiter Services | Career Kit | Contact Us | Terms and Conditions

Make Cyprus Recruiter your home page | Add Cyprus Recruiter to your favourites

Cyprus Buses | Cyprus Airport Buses

Designed, Developed and Hosted by WDH Solutions