Λευκωσία: Η έλλειψη ειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού σε πολλά βρετανικά νοσοκομεία έφερε τον περασμένο μήνα στην Κύπρο και στην Ελλάδα επιτροπή μελών του Ιδρύματος (Trust) που διοικεί το Γενικό Νοσοκομείο του Μπάροου, στη βορειοδυτική Αγγλία, για να προσλάβει προσωπικό.

Αποτέλεσμα των επί τόπου συνεντεύξεων που έγιναν με υποψήφιους από τις δύο χώρες ήταν, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, να επιλεγούν 26 νοσοκόμες και νοσοκόμοι.
Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι το ίδρυμα University Hospitals of Morecambe Bay NHS Foundation Trust (UHMBT) προτίθεται να ξοδέψει επιπλέον 750.000 στερλίνες για να προσλάβει  κι άλλους 34 ειδικευμένους νοσηλευτές.

Όπως γράφει η τοπική εφημερίδα του Μπάροου, North Wets Evening News, οι 25 που επελέγησαν ήδη αποδέχτηκαν την εργασία που τους προσφέρθηκε και το ίδρυμα, που διοικεί και άλλα νοσοκομεία στην γενικότερη περιοχή του Morecame Bay, πιστεύει ότι η ενίσχυση με τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από την Κύπρο και την Ελλάδα θα βοηθήσει πολύ.

Πηγή: Φιλελεύθερος